Foto: Magnus Westerlund

Oysang: Selvdreven nykommer slipper oppfølger

Oysang spiller inn og produserer alt fra sitt eget soverom. I fjor ble han kåret til Ukens Urørt når han slapp debutsingelen Shameless. Nå er han ute med oppfølgeren With You. Vi slo av en prat. 

Gratulerer med nytt singelslipp! Hvordan føles det å være ute med ny låt?

– Takk så mye! Det føles bra! veldig spent på hvordan den blir tatt imot. Det er alltid så rart å slippe en låt (kan tenke meg mange har det slik), fordi slik som jeg jobber er det først veldig personlig og jeg må dykke veldig langt ned i meg selv og føle og vurdere, og føler meg egentlig sårbar på et vis. Så er det en veeeldig lang prosess, nesten som en krig, med å gjennomføre hele låten. Fra gitar og hyling og følelser, til studio, produsering, mixing og mastring (som kan ta veldig lang tid). Når jeg er ferdig bruker jeg bevisst å fryse ut alle følelser jeg hadde for låten en gang, hiver den rett og slett på gata og vil bare tenke videre og nytt. Det er for å kunne jobbe videre, men også ikke la meg knekke av hva folk synes om dette «barnet» jeg har oppdratt i flere måneder nå – fordi det er faktisk sånn det kan føles!

Hvordan vil du beskrive låten?

– Låta er definitivt en poplåt, men det er ikke noe jeg planlegger. Jeg lager bare det jeg synes høres kult ut selv og flyter videre på det. Selve låta er av singer-songwriter/R’n’B-stil, mens produksjonen vet jeg ikke hvordan jeg skal sjanger-forklare. Jeg prøver alltids å finne lyder som høres nytt og fresht ut for meg, uten å tenke så mye på hvorfor eller hva. Jeg bruker en hel del organiske samples som jeg jobber videre med og beatsa er som regel trap/hiphop-inspirert, men bortsett fra det liker jeg egentlig å ikke tenke så mye på labels og definisjoner, hehe.

Hva handler den om?

– Låta kommer fra en kveld jeg hadde i Oslo med en jente jeg likte. Den handler om den følelsen jeg kan få av å være sammen med folk jeg liker, at jeg glemmer litt alt annet rundt meg og resten av samfunnet på en måte bare går sin egen gang uten oss. Samtidig ville jeg framstille at jeg noen ganger er redd for at en kveld eller situasjon skal ta en ende, fordi ting forandrer seg alltids med tid, så i låta handler det om en kveld, og når solen står opp, er alt forbi.

Du gjør all jobben selv fra ditt eget soverom. Hvordan er det å jobbe hjemmefra på denne måten?

– Det er både veldig fint og veldig krevende. Jeg bestemmer alt selv og stressnivået er som regel meeeget lavt, men det krevere samtidig heftig selvkontroll og disiplin for å faktisk få gjort så mye som jeg bør og har lyst til å få gjort. Også må jeg se mennesker i løpet av dagen, noe jeg ikke får gjennom min arbeidsplass, så jeg ender som oftest med å mase litt ekstra på kompisene mine.

I tillegg til å produsere, står du også for artworken. Hvor viktig er det for deg å ha kontroll på alt selv?

– Stemmer. Til nå har jeg gjort alt selv. Jeg elsker å skape ting, og musikk har jeg egentlig bare holdt på med i 6 år. Før den tid drev jeg med mye annet, bare det handlet å skape ting. Jeg elsker å samarbeide og håper det blir mer av det i framtiden. Det er litt vanskelig å forklare, men et produkt er på en måte bare noe som skal gjenspeile den perfekte ideen. Det er ofte utrolig vanskelig å gjenspeile produktet 100% til ideen. Jeg tenker at vi som arbeider kreativt har i oppgave å legge så mye arbeid i produktet som mulig for å få det til å gjenspeile ideen så godt som mulig. Derav vil ikke jeg være den som var lat og ikke brukte nok tid og energi på dette.

Dette er din andre singel. Hva tenker du videre om fremtiden din som artist?

– Jeg håper på å bli bedre og bedre i håndverket mitt og at jeg klarer å lage bedre og bedre produkter som andre kan ha nytte av. Også satser jeg på at det blir aktuelt å begynne gjøre liveshows om ikke alt for lenge. Det gleder jeg meg heftig mye til å ta fatt i. Det er noe jeg ikke har gjort så mye av tidligere og diverse elementer jeg aldri har gjort foran folk før (synge blant annet!)

Hør With You her:

Siste innlegg

Joakim Myhre Written by: