Foto: Mads Suhr Pettersen

NorthKid: Boyband fra Finnmark debuterer

NorthKid er et popband/boyband fra Finnmark som i dag debuterer med den catchy singelen Firefly. Vi tok en prat med gutta om debutlåten. 

Gratulerer med debutsingel. Hvordan vil dere beskrive låten?

Sebastian: – Tusen takk! «Firefly» er en litt trist upbeat poplåt. Refrenget får deg til å synge «wohoo» og verset får deg til å gråte i dusjen.

Hva handler den om?

Håkon: – Låta handler om en jente jeg så på en fest. Jeg hadde aldri sett henne før, men fikk verdens største crush i det lille sekundet blikkene våre møttes. Men da jeg skulle gå bort og prate med henne var hun borte. Det gjorde meg veldig trist, så det ble til denne låta haha. Litt creepy stalker når jeg tenker meg om egentlig.

Dere er debutanter på den norske musikkscenen. Kan dere si litt om dere selv?

Helge: – Vi er NorthKid, et popband fra Finnmark med 5 gutter mellom 18 og 21 år. Musikken vår kan føles som en blanding av One Direction, The Vamps og The Chainsmokers. Det er mange som kaller oss et boyband, men vi har jo instrumenter da – kan man kalles et boyband da?

Hvor lenge har dere jobbet sammen?

Vegard: – Vi har vel egentlig alltid vært en kompisgjeng, men begynte først å spille sammen da vi var rundt 13 år. Etter hvert begynte vi å bli ganske rå, så da bestemte vi oss for å starte NorthKid med Bilal som hovedvokalist.

Dere er helt ferske i bransjen, men har allerede samarbeidet med svært kjente og dyktige produsenter som har jobbet med store navn. Hvordan føles det?

Bilal: – Nei vet ikke hva jeg skal si engang, haha. Det er jo sykt egentlig, det er snakk om folk som er kreditert på flere milliarder streams! At de velger å bruke tiden sin på et totalt ukjent band fra Finnmark gjør jo at vi får en slags selvtillits-boost, da. En bekreftelse på at vi gjør noe rett, på en måte, og da blir vi fort enda mer gira!

Norsk musikk gjør det veldig bra om dagen. Hvem er deres personlige favoritter?

Helge: – Føler ikke en kan snakke om norsk musikk nå uten å nevne Sigrid og Dagny. Det er klare favoritter for meg. LÜT er også en artist jeg tror kan bli helt sykt stor.

Hva satser dere på å tilføre markedet fremover?

Sebastian: – Jeg synes det er på tide med et feelgood popband fra Norge!
Håkon: – Vil påstå at NorthKid sin sound er noe Norge trenger sårt. Det finnes liksom ikke noen andre popband-som-egentlig-er-et-boyband-ish i Norge.

Siste innlegg

Joakim Myhre Written by: