Foto: Kyle Meyr

Sturla: Nykommer satser på popmusikk på dialekt

Sturla fra Orkdal har lenge hatt ambisjoner om å drive med musikk. Nå har han flyttet til Oslo for å studere og har samtidig sikret seg platekontrakt med Sony Music. Nå satser han på å erobre hitlistene med popmusikk på dialekt og vil bevise at trøndersk egner seg til mer enn bare på nachspiel. Vi tok en prat med nykommeren. 

Hvordan føles det å slippe debutsingel?

– Jeg er vanligvis ikke fyren som driver og putter katter i sekker og sånt, men denne gangen føles det som om jeg har gjort akkurat det, og skal endelig slippe den fri. Det føles utrolig deilig!

Hvordan vil du beskrive låten?

– Den handler om at «person  <3 person», og som liker hverandre og drømmer om å være sammen og reise til et sted de kan være i fred. Det hele skjer i en storby, med et slags ønske om å slutte å bli gal av alt maset fra alle mulige kanter. Man må jo dyrke kjærligheten seff, og jeg støtter de.

Hva inspirerte deg når du skrev den?

– Jeg skrev Storby da jeg kjørte bil hjemme i Orkdal, ironisk nok. Sendte deretter ideen til min partner in crime og ekstrapappa, Raymond Hellem, for å skrive den ferdig. I Orkdal finnes det vel mest hopping i høyet og bonderomantikk, noe jeg tror med fordel jeg kan skippe. Dermed var det vel en del av instinktet som kom med disse ordene og følelsene. Ikke misforstå meg, jeg er veldig glad i hjembygda mi altså.

Du har valgt å satse på pop på morsmålet og egen dialekt. Hvorfor det?

– Jeg sang på engelsk på skoleavslutning en gang på ungdomsskolen. Midt i låta observerte jeg mormor med fingrene ørene. Jeg traff henne etterpå, og fikk tilbakemeldingen: “Æ skjønne itj ka du syng, og det e alt for høgt”. Ok Mormor 🙂

Når visste du at det var musikken du ville satse på og hvordan har veien frem til dit du er i dag vært?

– Jeg drev med en hel verden av idrett frem til jeg var typ 15-16. Juniorlandslaget i biljard, sunget i metalband, drevet med forskjellig skisport osv. Etter det har alt handlet om musikken, og jeg har brukt de årene på å finne ut av alle tingene som gjør at det nå blir veldig kult å endelig få slippe en låt. Det har tatt sykt lang tid, men jeg angrer ikke en millimeter.

Du har flyttet til Oslo for å studere. Hvordan er det nye livet i storbyen?

– Orkdal er jo et veldig lite sted hvor jeg konstant har plaget folk med høye rop om at jeg vil få til ting, så å komme til Oslo tror jeg er både bra for meg og hjembygda. Jeg synes Oslo er helt utrolig fint, og byr på et bredt utvalg av helt nydelige folk. Utover det er jeg sykt redd for fugler, så turene gjennom Sofienbergparken byr på noen tumulter. Jeg bor heldigvis sammen med 2 barske sambygdinger, så dette skal nok til slutt gå i orden.

Hva kan vi forvente fra deg videre fremover?

– Musikk selvfølgelig, og etterhvert håper jeg også at folk vil komme på konsert. Jeg har så mye jeg har lyst til å vise fram, og gleder meg til å lære det norske folk at trøndersk ikke kun hører hjemme på nachspiel.

Hør Storby:

Siste innlegg

Joakim Myhre Written by: