Tove Styrke: Snart klar med ny musikk

Svenske Tove Styrke startet karrieren i Idol i 2009. Siden den gang har hun blitt et stort navn med flere kjente låter bak seg. For tiden er hun aktuell med låten Say My Name som er første låten ut fra en større samling låter som kommer senere i år. Vi møtte den svenske artisten for en liten prat. 

Du ga tidligere i år ut låten Say My Name. Hvordan vil du beskrive låten?

– Den er veldig enkel og direkte i kommunikasjonen. Samtidig som den er litt «weird».

Låten kom i april. Hva har du gjort siden den gang?

– Jeg har fortsatt å gjøre låter. Det tar veldig lang tid. Det tok nesten et helt år med Say My Name før den var helt klar. Jeg har også spilt litt konserter. Blant annet Way Out West som var helt sykt kult.

Når regner du med å slippe ny musikk igjen og kan du røpe litt hva vi kan vente oss?

– I september kommer en ny singel, så kommer det også mer. Jeg vet ikke helt om det blir et album eller en EP enda, men Say My Name er en del av prosjektet og ganske representativ for veien jeg vil gå nå. Jeg har også noe som er litt roligere.

Du startet karrieren i Idol. Kan du si litt om den opplevelsen og hvordan du har utviklet deg siden den gang?

– Jeg har utviklet meg på alle mulige måter. Det er 8 år siden, så jeg har vokst mye. Det var litt spesielt å være med. Jeg ble castet til programmet og bestemte meg for å prøve. Jeg har aldri angret på deltakelsen. Man får jo mye gratis. Man blir vant til å være på tv og lærer seg til å bli litt hardhudet av det. Nå finnes det så mange måter å slå gjennom på og det blir enklere og enklere å gjøre det selv. Det er veldig mye jobb med å være med i et slikt program og det er veldig få som lykkes i ettertid, så jeg vet ikke om det er det jeg ville anbefalt først til de som vil slå gjennom i dag.

Hva gjorde at du bestemte deg for å satse på musikken?

– Jeg har alltid holdt på med musikk. Jeg har sunget mye og vært interessert i lyd, så jeg har jobbet mye med det.

Hva ville du gjort om du ikke kunne drive med musikk?

– Det skulle fortsatt vært noe kreativt. Jeg liker hele den kreative prosessen med artwork, videoer og hele den visuelle delen, så det hadde vært spennende å jobbe med det.

Skriver du all musikken din selv og hva inspirerer deg når du skriver?

– Jeg samarbeider ofte med folk. Jeg liker å ha noen å utveklse ideer med, men jeg skriver veldig mye selv også. Jeg inspireres av mennesker. Akkurat nå går jeg gjennom en fase i livet hvor jeg tenker veldig mye på relasjonen til en selv i forhold til relasjonen til et annet menneske. Valget mellom å velge seg selv, men også velge å være med noen andre og føle seg trygg uten å trenge å ofre en del av seg selv for å være i en relasjon med en annen. Det synes jeg er interessant. Og hvordan mennesker utvikler seg sammen og forandrer seg slik at man kanskje ikke lenger går like godt overens med de samme releasjonene lenger. Det er noe jeg tenker mye på for tiden.

Hvilke musikalske forbilder har du selv?

– Veldig mange. Nå synes jeg det er veldig mye bra musikk der ute. Jeg elsker Khalid og albumet American Teen. Jeg elsker Lorde. Jeg hørte på Björk masse når jeg var liten. Hun var mitt første idol.

Har du noen favoritter blant norske artister?

– Jeg er kompis med Alan Walker og det er vel det, haha. Neida. Ellers vet jeg at dere er bra på elektronisk musikk. Røyksopp er helt fantastiske.

Du har oppnådd mye allerede. Hva tenker du om fremtiden?

– I nærmeste fremtid er det bare å gjøre klart dette prosjektet jeg jobber med og få sluppet ny musikk så jeg kan dra på turné neste år. Jeg vil fortsette å utvikle meg slik at allting blir større og at jeg får større budsjetter og kan gjøre enda større greier fremover.

Sjekk ut låten Say My Name:

Siste innlegg

Joakim Myhre Written by: